Mediawijsheidcirkel

Mediawijsheidcirkel
Mediawijsheidcirkel

zaterdag 3 maart 2012

Collage Evelien Sparidaens


1 opmerking:

  1. Analyse door Frank:
    1. Wie is/zijn de bewoner(s) van het interieur?
    In dit appartement woont een ouder persoon of een ouder echtpaar.

    2. Hoe oud is/zijn de bewoner(s) van het interieur?
    De leeftijd van een van de bewoners is 75, dat concludeer ik uit de verjaardagskaart die op het tafeltje ligt. Verder kun uit de aanwezigheid van de volgende elementen concluderen dat het om oudere mensen gaat: op de voorgrond staat vrij prominent een rollator en naast de stoel met de krant staan een paar (heren)pantoffels. Er ligt een breiwerkje met naalden en een bol wol op het bijzettafeltje. Op de bank ligt een kat te soezen. Links staat een vaas met bloemen en rechts en op de keukentafel staan geraniums. Rechts aan de muur hangt een kruisbeeld. Er staan twee kopjes bij de theepot maar er is maar één stukje taart afgesneden.

    Het is een vrij modern interieur (‘strakke’ bank, stoelen en tafels) met enkele gedateerde elementen: het vloerkleed in de zithoek en het kussentje op de bank. Er hangt een ingelijst borduurwerkje (?) tussen de ramen en op het fornuis staat een degelijke pan (soep?) te pruttelen. Ook de moderne waterkoker staat enigszins in contrast tot de wat oubollige theepot.

    Op het tafeltje rechtsvoor staat iets wat een asbak zou kunnen zijn. Aangezien het plafond en de rest van de muren nog redelijk fris ogen, wordt er waarschijnlijk niet heel veel binnen gerookt of de bewoners wonen hier pas sinds kort.

    3. Wat kun je zeggen over de financieel-economische situatie.
    Dit huishouden kent een modaal of net boven modaal financieel-economische situatie. Het is een ruim appartement dat is ingericht met voor het merendeel moderne, nieuwe meubels. Aan het interieur is niet te zien of dit echtpaar nog verre reizen maakt. De rollator wijst erop dat een van de bewoners slecht ter been is. Er zijn geen foto’s of voorwerpen (uit het verleden) die wijzen op een overdreven luxe levensstijl. Het uitzicht (dat wij kunnen zien) van dit appartement wijst erop dat het appartementencomplex in een dichtbebouwde omgeving staat (en niet in een villawijk).

    4. Welk beroep, bezigheden, en of hobby's heeft de bewoner? Wijs aan.
    Beroep: De bewoners zijn gepensioneerd er zijn geen elementen aanwezig die wijzen op het beroep dat ze uitgeoefend hebben. Hobby’s moeten gezocht worden in de handwerk/brei-sferen er ligt een breiwerkje en aan de muur hangt een borduurwerkje. De krant wijst op interesse voor nieuws en achtergronden.

    5. Wat kun je zeggen over karaktertrekken of eigenschappen?
    Gezien de theepot en de cake, de geraniums, het krantje, de sloffen en de kat zijn dit echte gezelligheidsmensen.

    6. Zijn er nog andere beeldelementen die iets over de persoon kunnen vertellen?
    Het kruisbeeld aan de muur zegt iets over hun geloof.

    7. Aan welke beeldelementen ben je niet in staat een interpretatie te geven?
    Alle beeldelementen zijn duidelijk

    BeantwoordenVerwijderen